Als je de keuze zou hebben tussen houten lamellen op maat of standaard maten, waar zou je dan voor kiezen? Houten lamellen zijn op dit moment een populaire keuze. Dit materiaal heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen waar lamellen gemaakt van kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld aluminium. Zo kun je houten lamellen zien als een natuurlijke vorm van raambekleding. Dit komt door de interactie tussen het hout en het zonlicht. Op een meer natuurlijke wijze valt het licht nu binnen. Bovendien zijn schaduwen nu minder scherp en minder donker, wat een ruimte er in zijn algeheel beter uit laat zien. Maar kies je nu voor standaard maten of laat je ze toch op maat maken? We bespreken de voor- en nadelen hieronder.

De voor- en nadelen van houten lamellen op maat

Bij specialisten zoals Inhuisplaza.be is het mogelijk om houten lamellen op maat te laten maken. Je kunt bij dit soort specialisten niet alleen terecht voor advies, maar je kunt ook gebruik maken van hun meetservice. Hierbij wordt alles opgemeten en worden de houten lamellen op maat gemaakt. Zo weet je 100% zeker dat je over de juiste maat beschikt. Bovendien wordt er ook hulp geboden als het gaat om de keuze voor een product of de keuze qua kleur, zodat ook het interieur optimaal is. Houten lamellen op maat zien er het mooist uit en bieden je het beste resultaat. Bovendien kan zo ook de lichtinval geoptimaliseerd worden. Een nadeel van houten lamellen op maat is het feit dat deze optie duurder is. Als je op je budget moet letten, kun je wellicht beter niet voor deze optie kiezen.

De voor- en nadelen van standaard houten lamellen

Je kunt ook kiezen voor houten lamellen in standaard maten. Hierbij wordt er niet gekeken naar de situatie binnen je woning, maar kies je een standaard maat. Dit is goedkoper in vergelijking met lamellen op maat. Ook kunnen deze standaard maten alsnog prima passen binnen je woning. Het grootste nadeel van standaard houten lamellen is dat ze verkeerd uit kunnen vallen. Het staat nu eenmaal minder goed in vergelijking met lamellen die op maat gemaakt zijn voor een ruimte.

Kies je houten lamellen op maat of niet?

Als je wilt kiezen voor het mooiste eindresultaat, kies je voor houten lamellen op maat. Dit ziet er het beste uit, past het best bij de rest van je interieur en zorgt ook voor de mooiste lichtinval. Heb je een bepaald budget in gedachten en wil of kun je hier niet overheen, dan kun je beter kiezen voor een standaard maat. 

Houten lamellen op maat of standaard maten? Alle voor- en nadelen op een rijc